Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

29 nov 21 Gecoördineerde controleacties i.s.m. De Lijn

Agenten van het interventieteam Geel hielden deze ochtend een grootschalige controleactie in samenwerking met De Lijn. Geen enkele reiziger werd betrapt op drugsbezit. Eén op tien passagiers kon geen geldig vervoersbewijs voorleggen en kreeg hiervoor een boete.

De controles gingen door op maandag 29 november in de vroege ochtend. In totaal werden acht bussen en 403 reizigers gecontroleerd. De lijnbussen vanuit Tessenderlo met eindbestemming Geel werden afgeleid naar een parkeerplaats aan de Tessenderloseweg waar de controles plaatsvonden. Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van drughonden werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drughonden.

Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en drugsoverlast in de politiezone aanpakken. Tijdens de controles werd er twee maal gereageerd door één van de honden. Twee passagiers bleken na verdere controle negatief. In één van de bussen werd een gebruikershoeveelheid marihuana gevonden.

Aan de actie namen ook controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn deel. Zij beboetten 37 van de 403 gecontroleerde reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs.