Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

22 nov 21 Safeonweb heeft nu ook een gratis app

We verwijzen in onze berichtgeving rond fraude en online oplichting vaak naar de website van Safeonweb. Safeonweb heeft nu ook een app waarmee je op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte blijft. Deze gratis applicatie waarschuwt je voor cyberdreigingen en online oplichting.

Hoe installeer ik de Safeonweb app?

De Safeonweb app wordt gratis ter beschikking gesteld voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store. Bij het eerste gebruik van de app moet je verklaren dat je gebruiksvoorwaarden hebt gelezen en hiermee akkoord gaat.

De Safeonweb app stuurt twee soorten waarschuwingen. 'Bedreigingen' ontvang je als er een infectie is gemeld aan Safeonweb op jouw geregistreerde thuisnetwerk. 'Nieuws' gaat over algemene cyberdreiging in ons land en vaak voorkomende vormen van oplichting.

Wat is ‘nieuws’?

'Nieuws' geeft informatie over actuele cyberdreigingen in België. Deze berichten gaan over actuele kwetsbaarheden, nieuwe phishingaanvallen en tips om je online nog beter te beveiligen. 

Wat zijn ‘bedreigingen’?

'Bedreigingen' zijn waarschuwingen specifiek voor jouw netwerk.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) ontvangt dagelijks informatie van partners over geïnfecteerde of kwetsbare systemen in België. Deze databank bevat informatie over meer dan 1.000 systemen met een computervirus en over meer dan 10.000 systemen met een kwetsbaarheid. Het CCB ontvangt deze informatie maar kan de gebruikers van een bepaald Internet(IP)-adres niet zomaar identificeren. Het enige doel van het CCB is om je te informeren en te waarschuwen op basis van de ontvangen en beschikbare informatie.

De Safeonweb app zal regelmatig controleren of je IP-adres voldoende lang ongewijzigd blijft, wat voor heel wat Belgische internetverbindingen het geval is, en je informeren als er voor je IP-adres een computervirus gemeld werd door een externe partner. 

Ontdek het zelf via dit eenvoudig You Tube-filmpje.

Bron: website Safeonweb