Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

16 nov 21 Verdachte van diefstal uit voertuigen gevat

Agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout konden dinsdag 9 november in Geel een man vatten die verdacht wordt van meerdere diefstallen uit voertuigen. De feiten hebben zich eind oktober voorgedaan. De verdachte verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Tussen 18 oktober en 29 oktober 2021 werden in Geel zes diefstallen uit verschillende voertuigen gepleegd. Hierbij werden portefeuilles, betaalkaarten, sigaretten en cash geld ontvreemd. Met de betaalkaarten werden contactloze betalingen uitgevoerd in verschillende winkels.

In één van de voertuigen werden sporen gevonden die konden leiden naar een mogelijke verdachte. Op bewakingsbeelden van de bezochte winkels werd de verdachte herkend en na een signalement kon hij door één van de interventieploegen op straat worden aangetroffen.

De verdachte, een 36-jarige man uit Gavere, komt ook in aanmerking voor gelijkaardige feiten in de politiezone Balen-Dessel-Mol. Hij werd voor verder verhoor door de lokale recherche van Balen-Dessel-Mol meegenomen. Woensdag 10 november werd de verdachte aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag 12 november verscheen hij voor de raadkamer die de aanhouding bevestigde.