Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

03 okt 16 98 procent bobt tijdens WODCA-actie

Het voorbije weekend hield de politiezone meerdere WODCA-acties. In totaal werden er 817 bestuurders gecontroleerd. 800 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. Zes chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. Elf bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Drugs

Twee bestuurders legden een positieve drugstest af. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Eén van had ook nog verdovende middelen op zak. In zijn voertuig werden ook nog attributen aangetroffen die kunnen wijzen op dealen en een geseinde nummerplaat. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs en ook geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn voertuig was ook niet ingeschreven. De politieagenten stelden de nodige processen-verbaal op en namen zijn voertuig in beslag.

Andere overtredingen

Er werden twee boetes uitgeschreven voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Twee personen kregen ook nog een boete omdat hun fietsverlichting niet werkte.

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Inbraken

Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.