Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

01 okt 16 Test alarmsirenes Seveso- en nucleaire installaties op donderdag 6 oktober

Op donderdag 6 oktober is er tussen 11.45 en 13.15 uur een luide test van de alarmsirenes in de buurt van de nucleaire installaties en chemische bedrijven in België. Op het ogenblik van de test zal de sirene een NBC-alarmsignaal (nucleair, biologisch, chemisch) geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'proefsignaal' weerklinken, voorafgegaan door een 'ding-dong' geluid. 

Snelle verwittiging

Deze sirenes dienen om de bevolking zo snel mogelijk te verwittigen als er een gevaarlijk ongeval gebeurt. Wens je via andere kanalen dan de sirenes verwittigd te worden, schrijf je dan nu in op www.be-alert.be.

Beheer en vragen

Het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken beheert deze sirenes. In onze politiezone staan er een 30-tal. Bijkomende informatie over het alarmeringsnet kan je vinden op www.crisiscentrum.be. Voor eventuele reacties en/of verdere vragen naar aanleiding van deze sireneproeven kan je terecht op het e-mail adres alerte@ibz.fgov.be.