Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

03 okt 16 Politietoezicht bij studentenfuiven

Maandag 19 september is het academiejaar van de hogeschoolstudenten in Geel gestart. Zij hebben al heel wat lessen achter de kiezen en ook de eerste fuiven zijn al achter de rug. Veel van deze studentenfuiven gaan door op donderdagavond in het centrum van Geel. Omdat de politiezone het belangrijk vindt dat deze fuiven niet teveel overlast geven voor de omwonenden, zet zij hier ook extra op in. Bovendien is een goede relatie tussen de studenten en de inwoners ook een kerntaak van de studentenagent. De voorbije twee weken zette de politiezone op de donderdagse fuifavonden twee tot vier extra personeelsleden in.

Bekeuringen

De politieagenten schreven 25 bekeuringen uit voor verkeersovertredingen. Hoofdzakelijk ging het om fietsverlichting die niet werkte en ook een aantal parkeerovertredingen. Zes personen kregen een GAS-boete. Dit was meestal voor wildplassen. Vijf personen legden een negatieve alcoholtest af. Eén bestuurder had teveel gedronken en had een alcoholgehalte van meer dan 0.8 promille. Hij kreeg minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Studentenagent

Onze studentenagent, inspecteur Bea De Vries, kan je volgen op sociale media: Facebook: Studentenagentgeel en Twitter: @studentenagent