Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

15 mrt Provinciale WODCA-actie zaterdag 13 maart 2021

Op zaterdag 13/3 namen tien collega's deel aan de provinciale WODCA-actie (Weekend Ongevallen Door Controles Aanpakken). Deze actie werd gecoördineerd door een aspirant-hoofdinspecteur die stage loopt in onze politiezone.
 
Ondanks het stormweer controleerden we op vier locaties in Geel, Laakdal en Meerhout een zestigtal bestuurders op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. 56 chauffeurs gaven het goede voorbeeld en bliezen 'Safe'. Twee bestuurders scoorden 'Alarm' bij de ademtest en dienden het rijbewijs voor enkele uren in te leveren. Eén persoon blies 'Positief', zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Twee bestuurders legden bovendien ook een positieve drugstest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken, zij worden voor de politierechtbank gedaagd.
 
Tijdens de controles werden ook zeven andere verkeersinbreuken vastgesteld: 4 pv's voor een vervallen keuring, 2 pv's voor het niet dragen van de gordel en 1 pv voor een inbreuk op de technische eisen van het voertuig..
 
Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten uit het Zonale Politieplan 2020-2025. We blijven deelnemen aan gecoördineerde verkeersacties en organiseren gerichte dagelijkse controles.