Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

10 mrt Weesfietsenactie op donderdag 1 april

Op donderdag 1 april zal de politie in samenwerking met het Fietspunt en stad Geel een weesfietsenactie houden aan het station. Alle fietsen die lange tijd niet meer gebruikt zijn, worden die dag verwijderd. De fietsen worden drie maanden gestald in de stedelijke werkplaats in Geel. 

Weesfietsen

Aan het station staan vaak fietsen die al langere tijd niet gebruikt worden en dus onnodig plaats innemen, de zogenaamde 'weesfietsen'. Medewerkers van het Fietspunt hebben de afgelopen weken tal van fietsen aangeduid. Alle onbeheerde fietsen die in tussentijd niet gebruikt zijn, worden op 1 april weggehaald. Zo kan de capaciteit van de fietsenstallingen opnieuw optimaal benut worden. Omwille van de corona-crisis staan er opvallend veel weesfietsen aan het station, zo'n 200 tal. 

Mijn fiets is weg?

Eigenaars van weesfietsen met een fietslabel worden door de politie gecontacteerd. Andere eigenaars van een weggenomen fiets hebben nog drie maanden tijd om deze op te halen in de stedelijke werkplaats (Tessenderloseweg 32, Geel). 

Gratis fietslabel

Met een fietslabel wordt het eenvoudig om de juiste eigenaar terug te vinden. Vraag je gratis fietslabel aan via de website of je wijkagent. Op een fietslabel staat je rijksregisternummer, waardoor de politie bij teruggevonden of achtergebleven fietsen eenvoudig de eigenaar kan contacteren. 

Meer info?

Wijkkantoor Geel
014 57 01 00
pz.glm.wijk.geel@police.belgium.eu