Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

05 jun Ongeval E313 – update 13.30 uur

Vannacht omstreeks 00.30 uur is er een ongeval gebeurd op de E313 ter hoogte van Geel-Oost. Een kopstaartaanrijding met verschillende vrachtwagens zorgt al de hele dag voor grote verkeershinder in de wijde omgeving van Geel en Laakdal. De Amoco- en Bell Telephonelaan zijn afgesloten.
De gemeentelijke fase is afgekondigd. De hulpdiensten zijn al een aantal uren ter plaatse om zo snel mogelijk de gepaste acties te ondernemen. De verkeershinder zal nog tot vanavond duren. De hulpdiensten vragen de omgeving te vermijden.

Takelwerkzaamheden tankwagen

Bij het ongeval is één tankwagen met LPG-gas betrokken. Na een evaluatie van de situatie werd gestart met het overpompen van de lading omstreeks 10.30 uur. Dit is een erg complex en tijdsintensief gebeuren dat zeer voorzichtig uitgevoerd moest worden om vonken te vermijden. Veiligheid staat hierbij voorop. Het leegpompen is nu achter de rug, momenteel wordt bekeken of het wegdek moet hersteld worden. Nadien kan de takeling van de verschillende voertuigen zal starten. Daarna wordt de E313 opnieuw opengesteld. Mogelijk gebeurt dit gefaseerd waarbij eerst de rijbaan richting Antwerpen wordt opengesteld. Verwacht wordt dat de verkeerssituatie niet voor de avondspits zal wijzigen. Volg www.verkeerscentrum.be voor updates i.v.m. de verkeersituatie.

Buurtbewoners uit voorzorg geëvacueerd

Uit voorzorg is de buurt van het ongeval geëvacueerd. Het gaat over volgende straten in Eindhout, deelgemeente van Laakdal: Heikantstraat tot aan de Bennekensstraat, Tulpenstraat, Viooltjesstraat, Klaprozenstraat, Steenweg op Meerhout van Geel-Oost tot aan kruispunt Klaprozenstraat en Kerkhofweg van kant Geel-Oost t.e.m. huisnr. 18.

Bewoners die niet bij familie of vrienden terecht konden, zijn opgevangen in een lokaal opgericht opvangcentrum in Eindhout. Een dertigtal mensen maakten hier tot nu toe gebruik van.

De directie van de basisschool in Eindhout verwittigt de ouders van de leerlingen en zorgt indien nodig voor opvang van de kinderen. Het gemeentebestuur heeft ook de middelbare scholen uit Westerlo, Geel, Mol en Tessenderlo gevraagd om de leerlingen uit de getroffen zone te verwittigen.

Bedrijven Amocolaan

Het gemeentebestuur houdt nauw contact met de bedrijven uit de perimeter. De werknemers van deze bedrijven zijn waar nodig ook geëvacueerd.

Infonummer 1771 voor info ongeval E313

Er is een infonummer 1771 gelanceerd voor meer informatie over het ongeval.

Meer info