Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

01 aug 23 Politie zet extra personeel in om de 43ste editie van Reggae Geel vlot te laten verlopen

Zoals bij eerdere edities zet de politiezone extra personeel in om het bekende Reggaefestival in Geel vlot te laten verlopen. De voorbije maanden is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat Reggae Geel weer een fijn, maar ook veilig festival kan worden met een beperkte hinder voor de omwonenden. Reggae Geel start op donderdagavond 3 augustus met een pre-party. De eerste live optredens gaan van start op vrijdag 4 augustus en ook op zaterdag 5 augustus kunnen de muziekliefhebbers hun favoriete groepen nog bewonderen. Op deze editie worden tot 35 000 bezoekers verwacht.

Toestroom

De politie zet vanaf donderdagmiddag extra ploegen in om het verkeer van de toekomende festivalgangers vlot te laten verlopen. Aan het station houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil zodat de bezoekers die met de trein komen ook gemakkelijk de festivalweide kunnen bereiken.

Grensoverschrijdend gedrag

Reggae Geel is een festival waar iedereen welkom is, ongeacht het geslacht, de taal, politieke overtuiging, raciale of etnische oorsprong, religie of levensbeschouwing, seksuele geaardheid, handicap, beperking of leeftijd. De organisatie verwerpt elke vorm van fysiek of verbaal geweld, pesterijen en respectloos gedrag! Zij zet hard in op preventie en geeft elke inbreuk door aan de politie. Reggae Geel doet ook mee aan de ‘Ask for Angela’ campagne, waarbij Angela een soort van codewoord is voor iemand die zich onveilig voelt. Zij zet hierop in door hun medewerkers op te leiden en er uitvoerig over te communiceren via banners, sociale media, website, affiches, …

Onthaalpunt en toezicht

Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt aan de ingang van de camping. Uit het verleden blijkt dat festivalgangers hier meestal aangifte doen van diefstal van portefeuille, gsm, … Verder zet de politie ook mensen in te voet (met hond), op de fiets, moto en te paard. Zo zijn zij makkelijk aan te spreken. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein en kan rekenen op bijstand van de politie indien nodig.

Veiligheid voor alles

De organisatie zet hard in op een veilig festival. Dit doen zij door preventieve boodschappen, sociale opvolging en aandacht voor de gezondheid van de festivalbezoekers. Als sluitstuk hiervan voorziet de politie ook controles. Wij focussen ons hierbij op het verhandelen van verdovende middelen, het gebruik ervan in het bijzijn van minderjarigen, op alcohol- en druggebruik in het verkeer, op diefstallen en op overlast.

Sociale media

Sociale media zijn zeer interactief en al een hele tijd een belangrijk communicatiemiddel van de politiezone. Ook bij deze editie van Reggae Geel zet de politie Facebook in om te communiceren over de bereikbaarheid en veiligheid op en rond het festival. Je kan ons volgen via @pzglm. We gebruiken net zoals de organisatoren de hashtag #reggaegeel.

Noodoproepen

Facebook dient niet om noodoproepen te plaatsen of dringende meldingen te doen, daarvoor moet je het noodnummer 112 bellen.

Meer info?

Operationeel coördinatieteam
014 56 47 21
pz.glm.oct@police.belgium.eu