Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

08 dec 22 Politie ontdekt cannabisplantage na anonieme tip

Bij een huiszoeking in Veerle - Laakdal op woensdag 7 december werd een middelgrote actieve cannabisplantage met een 700-tal planten opgedoekt. De politie werd op de hoogte gebracht na een tip via het anoniem meldpunt. Twee verdachten werden aangehouden en verschijnen voor de raadkamer.

Onderzoek van speurders van de lokale recherche resulteerde deze week in het aantreffen van een actieve cannabisplantage met 740 planten in een woning in Veerle (Laakdal). Twee mannen met de Bulgaarse nationaliteit werden ter plaatse gearresteerd en voor verhoor meegenomen naar het politiekantoor. Beide mannen werden donderdagochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Zij verschijnen binnenkort voor de raadkamer die over de verdere aanhouding zal beslissen. Het onderzoek naar andere betrokkenen wordt verdergezet.

Anoniem meldpunt provincie Antwerpen

De bestrijding van drugscriminaliteit is een prioriteit in het Zonale Veiligheidsplan 2020-2025. Informatie van burgers is onontbeerlijk bij het verzamelen van de juiste informatie. Mogelijke aanwijzingen voor een drugsplantage zijn verdachte gedragingen in de buurt van leegstaande gebouwen, regelmatig korte aanwezigheid in het pand of passage van vreemde voertuigen, specifieke geur in de omgeving, stroomstoringen in de buurt, …

Heb je een vermoeden dat er in jouw buurt een cannabisplantage bestaat? Meld dit dan op een veilige en anonieme manier aan de politie: Anoniem meldpunt voor drugsplantages, labo's en dumpings in de provincie Antwerpen (drugsplantageontdekt.be). Een kleine tip kan de start zijn van een grote zaak.