Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

05 mei 22 Preventieve drugcontroles in het CDO Sint Jozef Geel

Bij twee verschillende controleacties in het CDO Sint Jozef Geel (Centrum Deeltijds Onderwijs) werden in totaal 101 leerlingen gecontroleerd op drugbezit. De acties kwamen tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de schooldirectie en de politie. Drie leerlingen hadden cannabis op zak. In één van de lockers werden joints gevonden. Deze controles maken deel uit van het drugsbeleidsplan van de scholengemeenschap KOGEKA.

Centrum Deeltijds Onderwijs Sint Jozef Geel
In het totaal werden 101 leerlingen uit alle klassen van het deeltijds onderwijs gecontroleerd. Hiervoor werden drughonden ingezet om de schooltassen en kledij van de leerlingen te controleren. Bij de actie op dinsdag 3 mei werd geen enkele leerling betrapt op drugsbezit. Bij de actie op donderdag 5 mei werd bij drie leerlingen een gebruikershoeveelheid cannabis gevonden. Er werd op beide dagen ook gecontroleerd in de lockers van de school. In één van de kastjes werden twee joints aangetroffen.

Drugsbeleidsplan
De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugcontroles in de scholen kunnen plaatsvinden. De acties van deze week zijn gekaderd in het sensibiliserend plan en vloeien niet voort uit concrete problemen.

Ondersteuning actie
De controles verliepen zeer vlot en namen telkens twee lesuren in beslag. De lokale politie zette 14 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drughond van de Federale Politie. De acties kwamen tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de schooldirectie en de politie.