Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

04 mrt Politie organiseert AMOK-trainingen in maart en april

Alle agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout volgen vanaf vrijdag  5 maart een zgn. AMOK-training aan en in het voetbalstadion De Leunen in Geel. Er zullen veel politievoertuigen staan en je kan geroep en schoten horen. Je hoeft dus niet ongerust te zijn. 

AMOK

Een AMOK-incident is een situatie waarbij één of meerdere daders op een bepaalde locatie de aanwezige personen aanvalt en zoveel mogelijk slachtoffers wil maken. De dader verschuilt zich niet en neemt geen gijzelaars. Deze tactische training leert agenten om zelf te reageren op gewelddadige incidenten, aangezien er geen tijd te verliezen valt om te wachten op de speciale eenheden. De politie simuleert een situatie waarbij zij één of meerdere daders zo snel mogelijk moet stoppen en overmeesteren. 

Jaarlijkse training

Met de AMOK-trainingen wil de politiezone voorbereid zijn op mogelijke situaties waarbij bijvoorbeeld een dolle schutter opduikt in een school, winkelcentrum of andere openbare plaats. In maart en april worden acht AMOK-oefeningen gehouden. Tijdens deze trainingen zullen in de omgeving van het voetbalstadion veel politievoertuigen staan en kan je geroep en schoten horen. Je hoeft dus niet ongerust te zijn. De trainingen zullen met borden aan de toegangen van het stadion kenbaar worden gemaakt. AMOK-trainingen worden jaarlijks georganiseerd, telkens op een andere locatie in Geel, Laakal of Meerhout.

Meer info?

Operationeel coördinatieteam (OCT)
014 56 47 21
pz.glm.oct@police.belgium.eu