Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

30 nov 20 Minderjarige drugdealer gevat

Voor de tweede maal in één week konden agenten uit onze politiezone een verdachte van drughandel arresteren. Dit gebeurde tijdens een controle nadat een inwoner uit Geel een verdachte situatie opmerkte en de politie verwittigde.

Bij een controle op donderdag 26/11 in het stadspark in Geel zette een jongeman het op een lopen. Na een korte achtervolging werd de minderjarige verdachte gevat, hij was in het bezit van cannabis en toebehoren voor de verkoop. Na een nacht in de cel verscheen hij voor de jeugdrechter. De zeventienjarige is geen onbekende voor de politie en het gerecht, de jeugdrechter heeft de gepaste jeugdmaatregelen opgelegd.

Veiligheid, een gedeelde zorg
Eerder deze week werd ook een 26-jarige vrouw op verdenking van drughandel gearresteerd en aangehouden.
Voor beide feiten werd de politie op de hoogte gebracht door alerte burgers die een verdachte situatie meldden. Een mooi voorbeeld van 'veiligheid, een gedeelde zorg': de samenwerking tussen politie en inwoners in de aanpak van veiligheid en leefbaarheid in onze politiezone. De bestrijding van drugs(criminaliteit) is één van de prioriteiten uit het Zonale Veiligheidsplan 2020-2025.

Zie of hoor je iets verdacht, meld dit dan onmiddellijk aan de politie via het nummer 112 of 014 56 47 00 voor de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout.