Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

30 nov 20 15 coronaboetes de voorbije zeven dagen

De voorbije zeven dagen bekeurden we vijftien personen voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. De overtredingen deden zich voor in Geel en Meerhout. Negen personen kregen een boete omdat ze geen mondmasker droegen in de stationsomgeving, het kernwinkelgebied of op het openbaar vervoer. Twee personen kregen een boete omdat ze de nachtklok tussen 24 en 5 uur niet naleefden. Drie samenscholingen werden geverbaliseerd. En één nachtwinkel werd beboet omdat hij na 20 uur nog alcohol verkocht had.

Niet-essentiële winkels open onder strikte voorwaarden

Vanaf 1 december mogen niet-essentiële winkels terug open. Er gelden echter strikte hygiënische voorwaarden en voorwaarden met betrekking tot het aantal klanten per vierkante meter toegankelijke winkeloppervlakte. Musea en zwembaden mogen open conform het protocol van hun sector. Lees meer hierover op www.crisiscentrum.be.

Kerstperiode

Ook tijdens de kerstperiode blijven de sociale contactregels gelden. Alleenstaanden zullen op Kerstavond of Kerstdag wel hun beide contacten tegelijkertijd kunnen ontvangen om tegemoet te komen aan hun psychosociaal welzijn. Voor samenkomsten buiten blijft de regel van vier gelden. De avondklok tussen middernacht en 5 uur blijft van kracht, net als het geldende samenscholingsverbod. Er komt ook een algemeen verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk.

-12 jarigen

De zeven gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel, Retie, Geel, Meerhout en Laakdal hebben samen beslist om de extra beperkingen die gelden voor -12-jarigen stapsgewijs af te bouwen. Zo gelden er vanaf 30 november geen bijkomende beperkingen meer voor openluchtactiviteiten (sport, jeugdbewegingen, …) voor -12-jarigen. Voor de kinderactiviteiten indoor lopen de beperkingen nog twee weken langer door, tot en met zondag 13 december. Vanaf maandag 14 december willen de zeven gemeenten voor alle leeftijden dezelfde strenge regels hanteren als de federale en Vlaamse overheid. Deze beslissing werd genomen na een gezamenlijk overleg tussen alle gemeentebesturen, de eerstelijnszones en de ziekenhuizen van Mol en Geel.