Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

04 jun Drie winkeldieven gevat dankzij speurwerk via ANPR-camera's

Op dinsdag 2 juni 2020 kon de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een man en twee vrouwen arresteren na een winkeldiefstal in Laakdal.

ANPR-camera's
Het was een werkneemster die onmiddellijk de politie belde nadat twee winkeldieven de kledingzaak verlieten en het alarm afging. De daders vluchtten weg in een klaarstaande auto, maar dankzij de beschrijving van de wagen en de kentekenplaat kon het traject van het vluchtende voertuig via de ANPR-palen (slimme camera's met automatische nummerplaatherkenning) opgevolgd worden. Na een korte achtervolging door enkele interventievoertuigen werd het voertuig klemgereden en konden de daders onderschept worden.
Het gaat om een man en twee vrouwen van Zuid-Amerikaanse afkomst, waarvan één persoon reeds gekend staat voor soortgelijke feiten. Ze waren in het bezit van professioneel materiaal om alarmlabels onklaar te maken. In de koffer van het voertuig werden meerdere gestolen kledingwaren aangetroffen.

Aanhouding
Na verhoor door de lokale recherche werden de man en beide vrouwen woensdagvoormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de aanhouding bevestigde. Het drietal werd onder electronisch toezicht in voorhechtenis geplaatst.