Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

04 mei 20 Elf nieuwe overtredingen tijdens het weekend

Sinds het invoeren van de corona-maatregelen, zet de politiezone extra ploegen in om toezicht te houden op de naleving hiervan. Om het coronavirus onder controle te houden, is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en zich aan de richtlijnen houdt. Met een versoepeling van de maatregelen die vanaf vandaag geleidelijk start, blijft het belangrijk om vol te houden en nauwgezet de stapsgewijze versoepeling te volgen.

Elf nieuwe overtredingen

De politie blijft de controles aanhouden. Volg je de maatregelen niet, dan riskeer je een proces-verbaal of een onmiddellijke minnelijke schikking. Het afgelopen weekend noteerden we elf overtredingen van de maatregelen. De inbreuken die het vaakst voorkwamen waren niet-essentiële verplaatsingen (7) en samenscholingen (3). Verder was er nog een nachtwinkel die te vroeg zijn deuren had geopend.

361 geregistreerde inbreuken

In totaal werden er in onze zone sinds het invoeren van de coronamaatregelen al 361 overtredingen vastgesteld en beboet. We blijven het herhalen: neem je verantwoordelijkheid en help zo het coronavirus te bestrijden. Veiligheid is nu meer dan ooit een gedeelde zorg!

Vragen over corona?

Eénduidige info over wat exact wel en niet mag met betrekking tot de coronamaatregelen vind je op de website www.info-coronavirus.be. Je kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 14 689. Deze infolijn is op week en weekenddagen bereikbaar tussen 9 en 18 uur.