Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

03 mei 20 Versoepeling van de maatregelen vanaf 4 mei

Vanaf 4 mei start een nieuwe fase in de coronacrisis: persoonlijke en professionele activiteiten die stilaan opnieuw en stapsgewijs beginnen, in een periode waar het coronavirus nog altijd aanwezig is in onze maatschappij. We zullen ons moeten aanpassen, zonder de basisregels uit het oog te verliezen. Het dragen van een mondmasker is een bijkomende handeling die ons kan helpen bij deze overgang.

Mondmaskers dragen

Mensen zullen vanaf 4 mei geleidelijk aan terug kunnen gaan werken, bedrijven zullen geleidelijk aan terug openen en ons sociaal leven kan worden hervat. Dit betekent dat er nieuwe situaties ontstaan: mensen zullen opnieuw in contact komen met elkaar. Het is dus heel belangrijk dat we solidair zijn met elkaar en voorkomen dat de epidemie een nieuwe piek bereikt. Het dragen van een masker wordt als aanvullende maatregel gebruikt. Het beste wat je kan doen om jezelf te beschermen is je handen regelmatig wassen en een fysieke afstand van 1,5 meter houden van anderen. Als je moet hoesten of niezen, doe je dit in een papieren zakdoek of in je elleboog.
Het dragen van een stoffen mondmasker doe je niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen.

Het mondmasker moet aan bepaalde criteria voldoen om deze bescherming te bieden, maar het moet vooral op de juiste manier worden gebruikt. Lees dus aandachtig de aanbevelingen. Waarom worden mondmaskers aanbevolen? Hoe kan je een mondmasker maken? Hoe moet je een mondmasker gebruiken? Een antwoord op deze vragen kan je vinden op de infopagina van de overheid: www.info-coronavirus.be

Afbouwstrategie

De regering heeft een stapsgewijze afbouwstrategie bepaald die doorlopend zal opgevolgd en geëvalueerd worden. Op basis van de ziektecijfers kunnen bepaalde maatregelen of versoepelingen opnieuw versterkt of ingetrokken worden. We moeten ons solidaire gedrag aanhouden in de komende weken. Het is essentieel dat we een nieuwe piek van zieken vermijden door de gezondheidsreflexen die we tijdens de voorbije periode hebben aangeleerd te blijven respecteren. Zo blijven we waken over onze gezondheid.

De exacte toepassing van de versoepelingen kan je terugvinden op de infopagina van de overheid: www.info-coronavirus.be