Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

07 mrt 41 onmiddellijke inningen bij verkeersactie

Politieagenten van de zone organiseerden donderdag 7 maart een controleactie die vooral gericht was op het dragen van de gordel en het gebruik van de smartphone achter het stuur. Er werden 41 bekeuringen opgesteld en een waarschuwing gegeven.  

Veiligheidsgordel en smartphonegebruik
De verkeersactie was vooral gericht op het dragen van de veiligheidsgordel, het gebruik van kinderzitjes en smartphonegebruik achter het stuur. 25 personen kregen een boete omdat ze hun smartphone gebruikten tijdens het autorijden. Tien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze hun veiligheidsgordel niet droegen. Er werden nog boetes uitgeschreven voor o.a. onaangepaste snelheid, ongeldig inschrijvingsbewijs, verduisterde ruiten en profieldiepte van de banden. Eén persoon kreeg een waarschuwing.

Alcohol
45 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholgebruik. Alle bestuurders bliezen safe. Twee personen legden een negatieve drugstest af.

Actie
De actie ging door van 10 tot 18 uur. De zone zette hierbij zeven politieambtenaren in. De actie vond plaats op heel de politiezone.