Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

23 jan 6 116 voertuigen gecontroleerd tijdens gezamenlijke actie tegen woninginbraken

Dinsdag 22 januari 2019 voerde onze zone in samenwerking met de politiezone Zuiderkempen een grote actie tegen woninginbraken. Tijdens deze preventieve actie werden meer dan 6 000 voertuigen gecontroleerd. Ook werden 249 personen nagetrokken in politionele databanken, waaronder twee personen zonder verblijfsdocumenten. Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Vier bestuurders kregen een boete voor het niet-dragen van de gordel of het rijden zonder geldig keuringsattest. Verder werden er zes processen-verbaal opgemaakt voor drugs in het verkeer, drugbezit en verboden wapendracht.

Inzet

De gezamenlijke actie werd gericht op de grote invalswegen richting Geel en Westerlo en liep van 18u00 tot 20u00. Tijdens deze inbraakgevoelige uren werden alle voertuigen op de op- en afritten van de E313 Geel-West en het doorgaand verkeer op de fly-over gecontroleerd. Ook in Herselt, Hulshout en Laakdal werden controles gedaan. Hiervoor hebben beide politiezones gezamenlijk 34 personeelsleden ingezet en werden ze bijgestaan door verkeerspost Grobbendonk van de Federale Wegpolitie.

Veiligheid, een gedeelde zorg

Met deze actie willen de politiezones hun inwoners blijvend attent maken op het fenomeen van woninginbraken. In alle gemeenten van de zones wordt al langer ingezet op een goede samenwerking met de inwoners in de strijd tegen woninginbraken. 

In de toekomst blijven de politiezones ook regelmatig kleinschalige acties binnen het grondgebied uitvoeren.