Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

15 jan Verdachten van zware diefstallen gevat

In de nacht van zaterdag op zondag werden in Geel twee mannen gevat die in aanmerking komen voor meerdere diefstallen. Het voertuig en de nummerplaten waarmee de mannen zich verplaatsten bleken gestolen te zijn. De verdachten werden verhoord en verschenen maandagvoormiddag voor de onderzoeksrechter. Hun aanhouding werd bevestigd.

Zondag 13 januari omstreeks 4 uur ’s nachts merkte een interventieploeg van onze politiezone een bestelwagen op in de Snelwegstraat in Geel. Toen de ploeg besloot het voertuig en de inzittenden te controleren, namen zij onmiddellijk de vlucht. De interventieploeg ging er meteen achteraan en riep bijstand in van andere ploegen. De bestelwagen reed zich echter klem in een doodlopende straat, waarna de inzittenden te voet wegvluchtten. Na een doorgedreven zoekactie konden de verdachten gearresteerd worden.

In het voertuig werden vermoedelijk gestolen goederen gevonden. Of de verdachten in aanmerking komen voor andere inbraken, wordt momenteel verder onderzocht.

De verdachten, twee veertigers met Poolse nationaliteit, zijn bekend bij het gerecht. Beide mannen werden voor onderzoek door de lokale recherche verhoord. Zij verschenen maandag voor de onderzoeksrechter, die hun aanhouding bevestigde. Het verdere onderzoek is lopende.