Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

17 okt 18 Iedereen kan een inbreker zijn: WAAR of NIET WAAR?

Dé inbreker. Iedereen heeft er een bepaald beeld van. Vaak denken mensen dat een inbreker een gemaskerde vreemdeling is met een koevoet en schroevendraaier in de hand. Maar is dit ook zo? 
 
Drie vierde Belg
Uit cijfers van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout van de voorbije vijf jaren blijkt dat de overgrote meerderheid van verdachten van inbraken in onze politiezone de Belgische nationaliteit heeft.
 
Geslacht
Wie denkt dat alle inbrekers mannen zijn, heeft het goed mis. Bijna één op de vijf personen, die verdacht worden van een inbraak zijn vrouwen.
 
Leeftijd
Op inbreken staat geen leeftijd. De jongste persoon die verdacht wordt van een inbraak is 13 jaar. De oudste telt 79 lentes. Uit de statistieken blijkt dat de grootste groep van verdachten 45 jaar of jonger is.
 
Gedrag
Dik, dun, lang, kort, donker, licht, een bril of een hoed? Een inbreker herken je niet aan uiterlijke kenmerken, geslacht, leeftijd of afkomst. Een inbreker herken je aan gedrag. Een onbekende die woningen of voertuigen observeert. Onbekenden die aanbellen en vreemde vragen stellen. Dit zijn allemaal voorbeelden van mogelijke verdacht situaties. Merk je deze verdachte situaties op, bel dan onmiddellijk 014 56 47 00 of het algemeen noodnummer 101.
 
Besluit
Iedereen kan een inbreker zijn: WAAR!