Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

18 sep 18 96% van de bezoekers van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is tevreden over het contact met de politiezone

Sinds april 2017 werkt de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voor niet-dringende aangiftes uitsluitend op afspraak. Het opzet van deze nieuwe werkwijze was om de bezoekers nog kwaliteitsvoller te kunnen ontvangen. Uit een eerste evaluatie blijkt dat 96% van de bezoekers tevreden is over het verloop van hun afspraak. Voor dringende tussenkomst van de politie kan je steeds terecht op het nummer 101 of 014 56 47 00.

Niet-dringende aangiftes

Jaarlijks krijgt de politiezone ongeveer 3 500 bezoekers over de vloer met een niet-dringende aangifte. Niet dringende aangiftes gaan onder meer over beledigingen, laster, eerroof en stalking, over een verkeersongeval stoffelijke schade, over fraude en oplichting, over vandalisme, over diefstal of verlies van rijbewijs, nummerplaat, identiteitsdocumenten, fiets, inschrijvingsbewijs, bankkaart of andere voorwerpen, …

Online afspraken

Ongeveer de helft van de bezoekers wist op voorhand dat er een afspraak diende gemaakt te worden.
Ongeveer de helft boekt zijn afspraak online via de website, de andere helft belt naar de politiezone voor een afspraak. Iedereen die zijn e-mailadres opgeeft krijgt een bevestigingsmail met bijkomende informatie, zodat iedereen ook de juiste documenten meebrengt voor zijn aangifte. 16% van de bezoekers kan binnen de 4 uur bij de politiezone terecht, 57% binnen de 24 uur en 81% binnen de 48 uren. De andere mensen kiezen meestal zelf voor een later tijdstip.

Kwaliteitsbevraging

Sinds 1 mei 2018 ontvangen alle bezoekers die hun e-mailadres bezorgen automatisch een korte vragenlijst over de kwaliteit van het onthaal. 95% van de bezoekers die de vragenlijst invullen, vindt het afhandelen van de afspraak binnen de 24 uur aanvaardbaar. 89% van wie max 48 uur moest wachten vindt dit aanvaardbaar. Zelfs 92% van de bezoekers die 3 tot 5 dagen moest wachten, en wellicht zelf heeft gekozen om op een later tijdstip te komen, vond dit aanvaardbaar.

96% is tevreden over het contact

96% van onze bezoekers die de vragenlijst invulden was in het algemeen tevreden over het contact met de politiezone. In 97,5% van de gevallen geven de medewerkers van de politiezone voldoende aandacht aan de bezoeker. 94,5 % van de bezoekers vond dat ze over voldoende privacy beschikten om hun aangifte te doen. 98% van de bezoekers werd respectvol te woord gestaan. 95% van de bezoekers gaf aan een antwoord op hun vraag te hebben gekregen en hetzelfde percentage bezoekers vond dat ze voldoende werden geïnformeerd.

Ook al ontvangt de politiezone een aantal minder positieve commentaren op het afsprakensysteem, onze bezoekers laten zich veelal uit als volgt: ‘Top werk!’, ‘Perfect’, ‘Ik ben heel tevreden over de politiezone’, ‘Kunnen ze elders nog wat van leren’ en ‘Doe zo verder!’.

Openingsuren

De politiezone is in het hoofdkantoor in Geel elke weekdag geopend tussen 7 en 20 uur en op weekend- en feestdagen van 8 tot 20 uur. In de wijkkantoren van Laakdal en Meerhout zijn er beperkte openingsuren. In de drie kantoren zijn deze uren om een afspraak te boeken meer dan voldoende. Ongeveer 40% van de tijd dat afspraken kunnen geboekt worden, zijn er geen afspraken vastgelegd.  

En nu?

Niet-dringende aangiftes op afspraak vindt stilaan ingang in heel wat politiezones in Vlaanderen. In Geel, Laakdal en Meerhout doen wij zo verder. Maak een afspraak voor je niet-dringende aangifte en wij rollen de rode loper voor jou uit.