Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

17 mei 18 Drugscontrole op GO! GEEL en Sint Jozef Geel

Vandaag hielden politiemedewerkers van onze zone een controle op drugsbezit in GO! GEEL en op Sint Jozef in Geel. De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school, het parket en de politie. In totaal werden 187 leerlingen acht leerkrachten gecontroleerd. Bij één leerling werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. Twee andere leerlingen hadden een toestelletje om drugs te vermalen op zak en een vierde leerling had een lege verpakking van cannabis op zak. Deze controle is niet gegroeid vanuit een concreet probleem, maar maakt deel uit van het drugsbeleidsplan van de scholen.

Go! GEEL

In het totaal controleerden wij 117 leerlingen uit acht klassen. Ook het klaslokaal, de schooltassen, jassen en de lockers werden gecontroleerd en ook de leerkrachten van de klassen. De drugshonden reageerden positief op drie leerlingen. Bij één van hen werd een lege verpakking van cannabis aangetroffen en deze jongere had ook een toestelletje bij zich om drugs te vermalen.

Sint Jozef Geel

In totaal controleerden wij 70 leerlingen uit zes klassen. Ook het klaslokaal, de schooltassen, jassen en de lockers werden gecontroleerd. De drugshonden reageerden positief op drie leerlingen. Bij één van hen werd een kleine gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. Een andere leerling had een toestelletje om drugs te vermalen op zak.

Drugsbeleidsplan

De twee scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van vandaag kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit een concreet probleem.

Ondersteuning actie

De acties verliepen erg vlot en duurden van 9.15 tot 11.15 uur. De zone zette zelf 34 personeelsleden in. Bovendien was er bijstand van vier politieagenten en drie drugshonden van de federale politie.