Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

17 mei 18 259 personen gecontroleerd in Geel-centrum tijdens grote drugsactie

Politieagenten van onze zone controleerden vandaag 259 personen op het bezit van verdovende middelen. Bij twee personen werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. De controles vonden plaats in de stationsomgeving, het stadspark en aan het Jeugdcentrum De Bogaard.

Stationsomgeving

In de stationsomgeving werden 148 personen gecontroleerd. Dit waren hoofdzakelijk leerlingen van het Sint Jozef. De drugshonden reageerden positief op één persoon. Bij een fouille werd er bij hem geen drugs aangetroffen.

Stadspark

In het stadspark werden 26 personen gecontroleerd. De drugshonden reageerden positief op één persoon. Deze had een gebruikershoeveelheid cannabis op zak.

De Bogaard

Aan het Jeugdcentrum De Bogaard werden 85 personen gecontroleerd. Dit waren hoofdzakelijk schoolgaande jongeren. De drugshonden reageerden positief op één meerderjarige persoon. Deze had een gebruikershoeveelheid cannabis op zak.

Grote inzet

De acties verliepen erg vlot en duurden van 11.30 tot 13.15 uur. De zone zette zelf 34 personeelsleden in. Bovendien was er bijstand van vier politieagenten en drie drugshonden van de federale politie.