Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

apr 2020 Hou het veilig! Tips van onze korpschef tijdens de coronacrisis

Het volgen van de opgelegde maatregelen vraagt heel wat inspanningen van de burgers. De politie merkt dat de meeste mensen de maatregelen goed opvolgen. Onze korpschef Dirk Van Aerschot geeft enkele tips om het veilig te houden in deze uitzonderlijke tijden.

Impact corona

De politiezone politie Geel - Laakdal - Meerhout biedt de drie gemeenten onmisbare hulp in de bestrijding van het coronavirus. De coronacrisis heeft uiteraard ook een zware impact op de werking en de organisatie van onze politiezone. Enerzijds garanderen wij de basiswerking, anderzijds zet de politie extra ploegen in om de naleving van de federale richtlijnen te controleren in de drie gemeenten van onze politiezone. 

Cijfers

Na een periode van sensibiliseren, hebben onze politieagenten ondertussen ook al enkele tientallen processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen van de opgelegde maatregelen voor het indijken van het coronavirus. De bekeuringen werden hoofdzakelijk gegeven voor samenscholingen en niet-noodzakelijke verplaatsingen. Bovendien waren er ook enkele overtredingen waarbij teveel personen, die niet deel uitmaken van hetzelfde gezin, in één voertuig zaten. 

Tips

Korpschef Dirk Van Aerschot geeft graag vijf adviezen mee om het veilig te houden in deze uitzonderlijke tijden. In dit filmpje kun je zijn volledige boodschap bekijken.

                                                                                       

 • Blijf zorgen voor een veilig verkeer
  De files en de ongevallen zijn bijna geheel verdwenen, maar snelheidsduivels zien hun kans schoon. Weet dat de coronacrisis geen vrijgeleide is voor hen.
 • Zorg voor je buren
  De politie ziet her en der oude burenruzies opflakkeren en nieuwe ontstaan. Dat is niet de bedoeling. Vriendelijkheid en verdraagzaamheid zijn nu aan de orde!
 • Zorg voor je gezin
  In vele gezinnen worden de banden opnieuw sterker gesmeed. Maar dat is niet overal zo. De politie ziet huiselijke moeilijkheden nu al toenemen. Wees lief voor elkaar en amuseer je!
 • Zorg dat je geen slachtoffer wordt van criminelen op het internet
  De criminaliteit op straat is sterk gedaald, die op het internet niet. Integendeel. Criminelen worden steeds creatiever om je geld af te troggelen via het internet en ze schuwen het niet om de Coronacrisis daarvoor te misbruiken. Wees daarom extra voorzichtig op het internet.
 • Zorg voor leuke dingen op sociale media
  Meldingen over flagrante overtredingen van de coronamaatregelen mag je rechtstreeks telefonisch aan de politie bezorgen op het nummer 014 56 47 00. Meldingen op sociale media helpen niemand vooruit en zorgen alleen maar voor frustraties.