Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

08 feb 17 Gebiedsgebonden acties leveren resultaat op

Politieagenten uit verschillende teams van de zone werkten de voorbije week samen aan een gebiedsgebonden acties in Geel, Laakdal en in Meerhout. De thema’s die hierbij aan bod kwamen waren kleine criminaliteit, overlast, verdovende middelen, bouwovertredingen, verkeer, woninginbraken, sluikstorten, dierenbescherming, fietsdiefstallen en fietsverlichting.

Geel

In Geel stelden de politieagenten meerdere processen-verbaal op in een dossier van verdovende middelen. Hierbij werden ook verdovende middelen, een GSM en geld in beslag genomen. Twee personen werden in dit dossier gearresteerd. Er werden ook twee informatierapporten opgesteld over verdachte handelingen. De uitbater van één dagwinkel die nog laat open was, kreeg een proces-verbaal. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens misbruik van vertrouwen. Eén persoon die niet was teruggekeerd uit penitentiair verlof werd aangehouden.

Laakdal

In Laakdal werden vier dossiers van mogelijke bouwovertredingen behandeld. Ook werden specifieke (overlast)plaatsen gecontroleerd. Er werden ook verkeerscontroles uitgevoerd met de focus op parkeren, éénrichtingsverkeer, tonnagebeperking, gordeldracht en niet-handenvrij telefoneren. Tot slot werd er nog extra aandacht besteed aan verdachte personen en handelingen die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met inbraken.

Meerhout

In Meerhout werden meerdere overlastplaatsen bezocht. Ook werd er op twee adressen nazicht gedaan in verband met de wet op het dierenwelzijn. Er werden vier bekeuringen opgesteld voor verkeersovertredingen. Twee informatierapporten werden opgesteld. Eén bestuurders legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.