Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

16 jan 17 99 procent bobt in politiezone

De eindejaars Bob-campagne is volop aan de gang. Het voorbije weekend controleerden agenten van de politiezone 490 bestuurders. 99 procent van hen legde een negatieve alcoholtest af. Drie bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. De eindejaars Bob-campagne loopt nog tot 30 januari.

Drugs

Eén bestuurders legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Extra inzet

De politiezone kiest ook dit jaar hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze gaan door op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleren we regelmatig op sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden. 

Controleplaatsen

De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Weekend zonder alcohol achter het stuur

Deze actie kaderde ook in ‘Een weekend zonder alcohol achter het stuur’. Een actie van de federale wegpolitie en de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Deze actie liep van vrijdag 18 uur tot maandag 6 uur. Aan deze actie namen, buiten de federale wegpolitie, 139 lokale politiezones deel.

Inbraken

Bij deze alcoholcontrole ging ook extra aandacht naar verdachte personen die in aanmerking kunnen komen voor inbraken of andere misdrijven. Er werd niets verdachts vastgesteld.