Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

16 apr 24 Drugscontroles in samenwerking met De Lijn

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft maandag 15 april in Geel tien bussen en 250 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. De lijnbussen werden vanaf 15.30 uur afgeleid naar de parking van het voetbalstadion waar de controles plaatsvonden. Met behulp van drughonden werden alle passagiers en hun bagage gecontroleerd naast de bussen. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drughonden.

Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken. Bij de controles werden 5 personen aangeduid door de drughond, maar bleken na verder onderzoek op die moment niet in het bezit van drugs te zijn.

Aan de actie namen ook controleurs van De Lijn deel. Zij controleerden op 'zwartrijden'. 40 van de 250 gecontroleerde reizigers waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs en werden daarvoor beboet.

Opvallend, twee lijnbussen bleken niet in orde te zijn met de nodige documenten en moesten aan de kant blijven. Ook één van de buschauffeurs was niet in orde met het rijbewijs en mocht niet verder rijden. Na de controles werden de passagiers verdeeld over de andere bussen om hun traject verder te zetten.