Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

30 jan 24 Boerenprotest dinsdag 30 januari 2024

UPDATE 18.10 uur
 
De actie van de boeren in Geel is afgelopen en stilaan lost de verkeershinder zich op.
We willen al onze partners bedanken om het verkeer - in de mate van het mogelijke - mee in goede banen te leiden: omliggende politiezones Politie Zuiderkempen Lokale Politie Neteland Politie Regio Turnhout, de federale politie Antwerpen en ook Limburg met hun droneteam, de burgemeester, de communicatiediensten van Stad Geel, Gemeente Laakdal en lokaal bestuur Meerhout, Brandweer zone Kempen en het Vlaams Verkeerscentrum. Uiteraard willen we ook al onze eigen medewerkers enorm bedanken voor hun inzet.
 
---

UPDATE 15.30 uur 

Een colonne tractoren rijdt doorlopend in een lus van de rotonde aan de Ring in Geel over de Antwerpseweg richting de rotonde kant Westerlo (afrit 23) met stilstaand en sterk vertraagd verkeer tot gevolg. Er wordt afwisselend verkeer op en naast de fly-over toegelaten. De avondspits belooft druk te worden, vermijd de omgeving van het op- en afrittencomplex Geel-West (23) en de Antwerpseweg in Geel. 

---

UPDATE 12.40 uur 

We verwachten heel de namiddag nog verkeershinder in de buurt van de Antwerpseweg - fly over (afrittencomplex E313 - afrit 23) door de actie van de boeren. Tegen de avondspits zou het kunnen dat de verkeershinder verder toeneemt. Probeer deze omgeving te vermijden. Volg dit kanaal voor verder updates. 

---

UPDATE 10.50 uur

Er is nog steeds verkeershinder in de ruime omgeving van Geel als gevolg van een boerenactie. Vooral in de buurt van de Antwerpseweg. Autosnelweg E313 best bereikbaar via het op- en afrittencomplex Geel-Oost (afrit 24). 

---

UPDATE 9.05 uur  

Ook de op- en afritten van de E313 Geel-Oost (afrit 24) zitten dicht.  

---

Houd vandaag rekening met verkeershinder in de ruime omgeving van Geel door acties van boeren, vooral op de as E313 Geel-West - N19g Turnhout. Momenteel is het kruispunt Antwerpseweg - Herentalseweg bezet door landbouwvoertuigen. Meer info volgt.