Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

26 jun 23 Resultaten weekend zonder alcohol

Naar aanleiding van het weekend zonder alcohol voerden we extra controles uit op vrijdag 23 juni, zaterdag 24 juni en zondag 25 juni. Deze controles vonden plaats op verschillende locaties en tijdstippen in Geel, Laakdal en Meerhout. We controleerden in totaal 1216 bestuurders, waarvan de overgrote meerderheid 'safe' blies.

Groot gelijk dat je nuchter rijdt!

Zes bestuurders hadden te veel gedronken en moesten het rijbewijs voor drie uur inleveren. Vijf andere chauffeurs bliezen positief en moesten het rijbewijs voor zes uur inleveren. Drie chauffeurs hadden veel te diep in het glas gekeken, hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Eén van hen weigerde de controle en probeerde weg te vluchten. Na een achtervolging kon het voertuig onderschept worden en werd de bestuurder meegenomen naar het hoofdkantoor. Het rijbewijs bleek al een jaar ingetrokken en ook het voertuig was niet verzekerd. De wagen werd inbeslaggenomen en de bestuurder zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Tijdens de verkeerscontroles werden bijkomende boetes uitgeschreven voor GSM-gebruik achter het stuur, GSM-gebruik op de fiets, het niet-dragen van de veiligheidsgordel, vervallen keuringsbewijzen en bestuurders van een speedpedelec die geen fietshelm droegen.

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten uit het Zonale Politieplan 2020-2025. We blijven deelnemen aan gecoördineerde verkeersacties en organiseren dagelijkse gerichte controles.