Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

22 nov 16 Drugscontrole op GO! GEEL

Vandaag hielden politiemedewerkers van de zone een controle op drugsbezit in GO! GEEL. In totaal controleerden zij 149 leerlingen uit elf klassen. Ook alle ruimtes die vrij toegankelijk zijn voor leerlingen werden gecontroleerd. De drugshonden reageerden positief op zeven leerlingen. Bij één van hen werd een kleine gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de school, het parket en de politie. Deze controle is niet gegroeid vanuit een concreet probleem, maar maakt deel uit van het drugsbeleidsplan.

Drugsbeleidsplan

De school heeft - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - recent een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van vandaag kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit een concreet probleem.

Welke richtingen?

De gecontroleerde leerlingen kwamen zowel uit ASO-, TSO- als BSO-richtingen van het derde tot en met het zesde middelbaar van GO! GEEL.

Ondersteuning actie

De actie verliep erg vlot en duurde van 9 uur tot 11 uur. De politiezone deed beroep op hun federale collega’s en zette ook twee drugshonden in.

KOGEKA

In het verleden deed de politiezone al meerdere drugscontroles in Geelse scholen. Dit waren tot nu toe scholen van het Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee (KOGEKA). In deze scholengemeenschap zijn deze controles ook ingeschreven in hun drugsbeleidsplan.