Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

01 okt 22 Test van BE-Alert op 6 oktober

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen de overheden je graag snel verwittigen. Daarom gebruiken de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober zullen de stad Geel en de gemeente Laakdat dit systeem testen.

Nationale test

Op 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Geel en Laakdal doen mee. De inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via e-mail een testbericht ontvangen.

Door BE-Alert te testen, kunnen zij de procedures inoefenen. Bovendien willen ze de inwoners hiermee bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Ben je nog niet ingeschreven? Dan is deze test de ideale gelegenheid om dit nog te doen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kun je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kunt een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 6 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kunt jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kun je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  •     Surf naar www.be-alert.be.
  •     Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  •     Vul je gegevens aan.
  •     Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.
BIN is niet hetzelfde als Be-Alert

Een BIN of buurtinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen inwoners van een buurt, de politiezone en de lokale overheid. Als je lid bent van een BIN word je verwittigd bij politionele situaties in jouw buurt om extra waakzaam te zijn. Bijvoorbeeld verdachte gedragingen, heterdaad, preventietips … Dit gebeurt via een ingesproken telefonisch bericht, sms of e-mail. Als je je inschrijft bij Be-Alert, ben je niet automatisch lid van een bin. Lid worden van een BIN kan via onze website of via je wijkagent.

Meer info?

Team preventie en participatie
014 56 47 31
pz.glm.preventie@police.belgium.eu