Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

16 mei 22 Politie organiseert AMOK-trainingen in mei en juni

Alle wijk- en interventieteams van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout volgen tussen 17 mei en eind juni een zogenaamde AMOK-training aan en in de oude kleuterschool in Winkelomheide (Geel). Deze gaan  door op vier verschillende dagen. Er zullen politievoertuigen staan en je kan geroep en schoten horen. Dit alles hoort bij de oefening, je hoeft dus niet ongerust te zijn. 

AMOK
Een AMOK-incident is een situatie waarbij één of meerdere daders op een bepaalde locatie de aanwezige personen aanvalt en zoveel mogelijk slachtoffers wil maken. De dader verschuilt zich niet en neemt geen gijzelaars. Deze tactische training leert agenten om zelf te reageren op gewelddadige incidenten, aangezien er geen tijd te verliezen valt om te wachten op de speciale eenheden. De politie simuleert een situatie waarbij zij één of meerdere daders zo snel mogelijk moet stoppen en overmeesteren. 

Jaarlijkse training
Met de AMOK-trainingen wil de politiezone voorbereid zijn op mogelijke situaties waarbij bijvoorbeeld een dolle schutter opduikt in een school, winkelcentrum of andere openbare plaats. In mei en juni worden acht AMOK-oefeningen gehouden. Tijdens deze trainingen zullen in de omgeving van de oude kleuterschool veel politievoertuigen staan en kan je geroep en schoten horen. Je hoeft dus niet ongerust te zijn. De trainingen zullen met borden kenbaar worden gemaakt. AMOK-trainingen worden jaarlijks georganiseerd, telkens op een andere locatie in Geel, Laakdal of Meerhout.

Meer info?

Operationeel coƶrdinatieteam
014 56 47 21
pz.glm.oct@police.belgium.eu