Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

01 mrt Gerechtelijk onderzoek na wanhoopsdaad

PERSBERICHT Openbaar Ministerie

Het parket Antwerpen heeft vanmiddag de onderzoeksrechter gevorderd om de omstandigheden van een wanhoopsdaad aan het commissariaat van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout te onderzoeken.

Er werd gisterenavond al een onderzoek gestart naar aanleiding van de onrustwekkende verdwijning van de 32-jarige politieman van de Federale Politie. In loop van de voormiddag werd hij in zijn ouderlijke huis aangetroffen. Daarna werd hij overgebracht naar het commissariaat van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, waar hij zich met een dienstwapen van een andere politieman van het leven heeft beroofd.

De onderzoeksrechter leidt vanaf vanmiddag het onderzoek naar de precieze omstandigheden. Tijdens een afstapping kregen de onderzoeksrechter en het parket ter plaatse de eerste informatie.

De impact op de politiediensten is zeer groot. Er wordt voorzien in bijstand door stressteams van politie en de nodige begeleiding. Het onderzoek zal in alle sereniteit worden verdergezet.

Bron: website Openbaar Ministerie

Wie vragen heeft over zelfdoding of nood aan een gesprek, kan gratis en anoniem terecht op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.