Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

13 okt 16 Politiezone lanceert campagne tegen inbraken met bekende Vlamingen

Vandaag lanceert de politiezone haar nieuwe campagne ter voorkoming van inbraken. In deze campagne zetten bekende Vlamingen, met een slogan, die telkens gelinkt is aan hun loopbaan, onze inwoners aan om maatregelen te nemen tegen woninginbraken. De politiezone biedt hiervoor onder andere gratis inbraakpreventief advies op maat aan. Voor deze campagne kon de politiezone rekenen op Karl Vannieuwkerke, Natalia, Steph Goossens, Ariane Van Hasselt, Margot Hallemans, Geena Lisa, Erika Van Tielen en Kate Ryan. Ze kadert in de nationale actiedag ‘1dagniet’ van 28 oktober 2016.  Op deze dag streeft men in België en Nederland naar 1 dag zonder woninginbraken en vraagt men aan iedereen om initiatieven te nemen om inbraken te voorkomen of aandacht te schenken aan deze problematiek.

Inbraakpreventie

De politiezone zet al langer in op inbraakpreventie. Zo kunnen inwoners van de zone gratis inbraakpreventief advies op maat aanvragen. Verenigingen en groepen kunnen ook een gratis infosessie over inbraakpreventie aanvragen. Elke inwoner kan bij hem thuis ook een Polysafe-avond organiseren waarbij hij een aantal vrienden, kennissen, buren, … uitnodigt en waar een inbraakpreventie-adviseur langskomt om toe te lichten wat je zelf allemaal kan doen om je woning beter te beveiligen tegen inbrekers.

1dagniet

1dagniet gaat dit jaar door op vrijdag 28 oktober. Op deze dag streven we er in België en Nederland naar om geen enkele woninginbraak te hebben. De actiedag biedt iedereen een platform om na te denken en een initiatief te nemen om van je woning, straat en wijk een veilige plek te maken. Meer info en initiatieven op www.1dagniet.be.

Als politiezone willen wij de inwoners van de stad Geel en de gemeenten Laakdal en Meerhout sensibiliseren om hieraan mee te werken. We willen hen bewust, gevoelig en warm maken voor het feit dat veiligheid, inzonderheid woninginbraken, een gedeelde zorg is. We moeten durven toegeven dat de politie deze strijd tegen woninginbraken niet alleen kan winnen. Samen kunnen we dat wel.

Donkere periode

Traditioneel stijgen de inbraken in de donkere periodes van het jaar. Deze maanden staan voor de deur. Vandaar dat we de campagne nu starten.

Meer info?

Inbraakpreventie-adviseur
014 56 47 33
inbraakpreventie@pzglm.be