Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

12 okt 21 Gecoördineerde controleacties i.s.m. De Lijn

Agenten van het wijk- en interventieteam Geel hielden dinsdagvoormiddag een grootschalige controleactie in samenwerking met De Lijn. Eén reiziger werd betrapt op drugsbezit. Ruim één op drie passagiers kon geen geldig vervoersbewijs voorleggen en kreeg eveneens een boete.

De controles gingen door op dinsdag 12 oktober in de vroege ochtend. In totaal werden zeven bussen en 281 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. De lijnbussen met eindbestemming Geel-Station werden afgeleid naar de parking van het voetbalstadion De Leunen waar de controles plaatsvonden. Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van drughonden werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drughonden.

Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken. Tijdens de controles werd er vijf maal positief gereageerd door één van de honden. Twee passagiers bleken na verdere controle negatief. Eén persoon kreeg een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen, twee passagiers waren in het bezit van drugstoebehoren.

Aan de actie namen ook controleurs van vervoersmaatschappij De Lijn deel. Zij controleerden op 'zwartrijden'. 85 van de 281 gecontroleerde reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs en werden daarvoor beboet.