Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

07 jul 21 Politie waarschuwt voor inbraken in bestelwagens

De afgelopen nachten werden er in Geel en Meerhout verschillende inbraken gepleegd in bestelwagens van particulieren en bouwbedrijven. Er werd telkens werkmateriaal ontvreemd.
Door verdacht gedrag onmiddellijk te melden aan de politie en een aantal eenvoudige preventietips toe te passen, verklein je mee de kans op een inbraak.

Afgelopen nacht (6 – 7 juli) kregen twee bouwbedrijven in Geel - Winkelomheide ongewenst bezoek. Uit verschillende bestelwagens werd een hoeveelheid werkmateriaal ontvreemd. De inbraken gebeurden vermoedelijk tussen 1u en 2u15. Van de daders is er voorlopig geen spoor.

Verdacht gedrag

Heb je de afgelopen nacht in de buurt van de bouwbedrijven iets verdachts opgemerkt, meld dit dan zeker aan de politie!
De inwoners zijn de oren en ogen van de politie. Zie of hoor je iets verdacht (verdachte voertuigen in het midden van de nacht, mensen die opvallend veel belangstelling tonen voor bestelwagens,…) wacht dan niet en verwittig onmiddellijk de politie via 112 of via het nummer 014 56 47 00. De politie beoordeelt de melding en stuurt, wanneer nodig, zo snel mogelijk een ploeg ter plaatse. Als een politieploeg niet nodig is, blijft elke melding waardevolle informatie om later mogelijk als puzzelstuk te dienen bij het oplossen van criminele feiten. Zo werden verschillende zaken oplost dankzij informatie van inwoners.

Eenvoudige tips om inbraak te vermijden

Inbraken in bestelwagens gebeuren vaak ’s nachts en uit het zicht waardoor bij ontdekking van de diefstal elk spoor van de dader en het materiaal meestal ontbreekt. In de strijd hiertegen is de bekende zegswijze “voorkomen is beter dan genezen” dan ook van toepassing. Een inbreker is geen fan van licht, zicht, lawaai en tijdverlies. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de inbreker ontmoedigd wordt en dat het risico op diefstal van werkmateriaal verkleint.

  • Parkeer je bestelwagen thuis bij voorkeur in de garage of op een andere veilige plaats.
  • Moet je toch op de oprit parkeren? Plaats je camionette dan met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen de (garage)poort of muur.
  • Sluit je bestelwagen altijd zorgvuldig af, zowel thuis als op de werf.
  • Op de werf parkeer je best met de laaddeuren in de richting van de werf.
  • Laat de laaddeuren nooit openstaan, ook al moet je voortdurend laden en/of lossen.
  • Laat kostbare werktuigen en machines niet (zichtbaar) in je bestelwagen liggen.
  • Merk je werkmateriaal met een specifiek kenteken of persoonlijk kenmerk, liefst met onuitwisbare inkt of verf.
  • Noteer altijd het serienummer en alle specifieke kenmerken van je materiaal en machines. Neem foto's, noteer merk en type en hou een inventaris bij.