Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

22 jun 21 Resultaten weekend zonder alcohol

Naar aanleiding van het weekend zonder alcohol voerden we verkeerscontroles uit op vrijdag 18 juni, zaterdag 19 juni en zondag 20 juni. Deze controles vonden plaats op verschillende locaties en tijdstippen in Geel, Laakdal en Meerhout.

We controleerden in totaal 624 bestuurders, waarvan de overgrote meerderheid 'safe' blies. Groot gelijk dat je nuchter rijdt! Vijf bestuurders hadden te veel gedronken en moesten het rijbewijs voor drie uur inleveren. Nog vier andere chauffeurs bliezen positief en moesten het rijbewijs voor zes uur inleveren. Eén chauffeur had veel te diep in het glas gekeken, zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Tijdens de controles werden bijkomende boetes uitgeschreven voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel, niet-verzekerd rijden en fietsen zonder verlichting. 

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten uit het Zonale Politieplan 2020-2025. We blijven deelnemen aan gecoördineerde verkeersacties en organiseren gerichte dagelijkse controles.