Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

27 apr Controleacties interventieteam Geel 1 en 2

Zaterdag 24/4 hielden agenten van het interventieteam Geel 1 en 2  meerdere controleacties gericht op verkeersovertredingen en overlast. Daarbij werden in totaal 42 pv's opgesteld. Vier rijbewijzen werden ingetrokken en één auto werd inbeslaggenomen. 

De controles vonden plaats op verschillende locaties en tijdstippen in Geel, Laakdal en Meerhout. Er werden inbreuken genoteerd voor gsm-gebruik achter het stuur, parkeerverbod, rijden met onaangepaste snelheid, negeren verbod linksafslaan,  inhalen fietsers in fietszone, leesbaarheid nummerplaat en nummerplaten van aanhangwagens die niet overeenkomen met die van het trekkend voertuig. Ook een voertuig met een gevaarlijk losstaande lading werd aan de kant gezet en verplicht zich in regel te stellen vooraleer de rit verder te mogen zetten. Er werden vier rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen: 3 voor drugs in verkeer en 1 voor het niet meer beschikken over de lichamelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.

Bij toezichten in het winkelpark en langs verschillende speelpleinen was alles in orde. Bij een voetpatrouille in De Boogaard werden enkele personen aangetroffen die drugs gebruikten en/of bij zich hadden. Hiervoor werden 2 pv's uitgeschreven. 

Verkeersveiligheid en leefbaarheid zijn prioriteiten in het Zonale Politieplan 2020-2025. In de toekomst zullen in onze politiezone gelijkaardige controleacties uitgevoerd worden, zowel in Geel, Laakdal als Meerhout.