Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

08 feb Gerichte verkeersactie - ANPR

Op zaterdag 6 februari hielden agenten van het interventieteam Meerhout in samenwerking met onze verkeerspolitie een actie gericht op verkeersovertredingen.
 
845 voertuigen werden gecontroleerd. De controles vonden plaats op verschillende locaties en tijdstippen in Geel, Laakdal en Meerhout.
Volgende inbreuken konden vastgesteld worden:
 
- 21 pv's voor het gebruik van een foutieve nummerplaat op de aanhangwagen
- 11 pv's voor gsm-gebruik tijdens het rijden
- 5 pv's voor foutief parkeren
- 3 pv's voor het niet dragen van de gordel
- 4 pv's voor snelheidsovertredingen
- 10 pv's voor andere verkeersovertredingen (overschrijden van de doorlopende witte lijn, negeren rood licht, rechts inhalen, niet respecteren van de veiligheidsafstand, rijden zonder 'L' en niet dragen van de juiste motobeschermingskledij)
- 1 pv voor het rijden ondanks rijverbod: deze bestuurder diende zijn voertuig achter te laten, hij moet zich verantwoorden voor de politierechter
 
Met behulp van mobiele opzoekingen werden voertuigen die een melding gaven via de camera's voor automatische nummerplaatherkenning onmiddellijk onderschept. Deze bestuurders werden uit het verkeer gehaald en in kennis gesteld van hun overtreding.
 
- 18 pv's voor een ongeldige keuring
- 2 pv's voor het rijden zonder verzekering: deze voertuigen werden in beslag genomen
 
Er werden nog 12 ademtests afgenomen, niemand had te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op cannabis. Hij diende zijn voertuig te laten staan en het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Eén persoon kreeg een bijkomend pv voor verboden wapendracht.
 
In de toekomst zullen in onze politiezone gelijkaardige controleacties uitgevoerd worden, zowel in Geel, Laakdal als Meerhout.