Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

16 nov 15 coronaboetes de voorbije zeven dagen

De voorbije zeven dagen bekeurden we vijftien personen voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. De overtredingen deden zich voor in Geel, Laakdal en Meerhout. Zeven personen kregen een boete omdat ze de nachtklok tussen 24 en 5 uur niet naleefden. Dit was viermaal in Laakdal, tweemaal in Geel en één keer in Meerhout. Zes personen kregen een boete omdat ze geen mondmasker droegen in de stationsomgeving, het kernwinkelgebied of op het openbaar vervoer in Geel. En twee PV's werden opgesteld voor samenscholing.

Maatregelen

Aan de huidige maatregelen verandert er voorlopig niets. De scholen zijn na de herfstvakantie vandaag terug gestart. Leerlingen in het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs kunnen vanaf vandaag opnieuw voltijds naar de klas, voor leerlingen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs wordt deeltijds afstandsonderwijs georganiseerd.

Verkeer Laakdal

In Laakdal werkten we dit weekend ook nog op vlak van verkeer. Er werden drie personen geverbaliseerd omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. Veertien bestuurders kregen een boete voor het negeren van het plaatselijk verkeer. En één persoon kreeg een boete omdat zijn keuring verlopen was.