Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

02 nov 20 Het werk van de politie in Corona-tijden

Bij het publiceren van het aantal Coronaovertredingen krijgt de politie heel uiteenlopende reacties, gaande van ‘hebben jullie niets beters te doen?’ tot ‘Is dat alles wat jullie doen om de Corona-maatregelen na te leven?’.
Ondanks Corona gaat het gewone werk van de politie verder. Zo ontvingen we de afgelopen week dagelijks 50 meldingen. Iets meer dan de helft hiervan leidde tot een interventie. We stelden 247 gerechtelijke processen-verbaal op waarvan 22 voor corona-inbreuken (11 voor het niet-dragen van het mondmasker en elf voor het niet-naleven van de avondklok). We stelden verder nog 981 verkeersinbreuken vast en negen verkeersongevallen. Vijftien personen werden gearresteerd.

22 coronaboetes
De voorbije week en weekend hadden onze ploegen extra aandacht voor het naleven van de coronamaatregelen. In totaal werden er 22 overtredingen vastgesteld, zeventien in Geel en vijf in Laakdal.
Elf personen kregen een boete voor het niet naleven van de nachtklok tussen 24 en 5 uur. Nog eens elf personen kregen een boete omdat ze op het Stationsplein of in de Nieuwstraat geen mondmasker droegen.

Meldingen en interventies
We ontvingen afgelopen week 351 meldingen. Dit zijn er 50 per dag. 192 oproepen leidden tot een interventie. Iets meer dan de helft van de meldingen leidde tot een interventie.

Gerechtelijke afhandelingen
We stelden, naast de corona-inbreuken, nog 225 processen-verbaal op voor diefstallen, oplichting, drugsverkoop, slagen en verwondingen, illegaal verblijf, winkeldiefstal, illegaal wapenbezit, intrafamiliaal geweld, belaging, hacking, steaming, sluikstorten, valsheid in geschriften, dierenwelzijn, aantreffen geseind persoon, bedreigingen, informaticafraude, ...

Verkeer
We registreerden negen verkeersongevallen met gewonden en met stoffelijke schade. We stelden 981 processen-verbaal op voor verkeersovertredingen zoals alcohol in het verkeer, rijden zonder rijbewijs, vervallen autokeuring, rijden zonder verzekering, veiligheidsgordel, GSM, parkeren, inhalen in fietsstraten, rood licht en snelheid.

Arrestaties
We arresteerden 15 personen voor openbare dronkenschap, verstoring openbare orde, illegaal verblijf, belaging, winkeldiefstal, drugs, poging doodslag, geseind persoon.