Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

28 okt 20 Geel, Laakdal en Meerhout breiden de Vlaamse maatregelen uit naar -12-jarigen

Geel, Laakdal en Meerhout breiden de Vlaamse maatregelen op vlak van jeugd en sport uit naar -12-jarigen. Deze beslissingen werden genomen in overleg met het ziekenhuis van Geel en Mol en de medische experten van de Eerstelijnszone. De druk op de gezondheidszorg in onze regio is zo groot dat het noodzakelijk is om snel in te grijpen en bijkomende maatregelen te nemen.

De besmettingen in onze regio stijgen enorm snel. In het Geelse testcentrum zagen ze de voorbije week 30 procent positieve testen. Het nationale gemiddelde bedraagt 22 procent. De ziekenhuizen in de regio verwachten de komende dagen en weken nog een verhoging van het aantal opnames. De extra maatregelen van de Vlaamse regering zijn al een serieuze beperking op onze sociale contacten. Door de sluiting van de scholen beperken we de contacten tussen kinderen en jongeren onderling. Maar er wordt gevreed dat deze maatregelen niet voldoende zijn om de het virus in onze regio halt toe te roepen. Door de Vlaamse maatregelen uit te breiden naar -12-jarigen wil men de contacten tussen verschillende bubbels in de vrijetijd maximaal vermijden.

Check de gemeentelijke websites voor de speciefieke maatregelen die op hun grondgebied gelden.

Zowel de Vlaamse maatregelen als deze bijkomende maatregelen voor Geel, Laakdal en Meerhout gaan in vanaf donderdag 29 oktober en gelden al zeker tot en met 19 november. Nadien volgt een evaluatie voor al dan niet verlenging.