Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

03 apr 20 Een 40-tal nieuwe overtredingen van de coronamaatregelen

Sinds de maatregelen van de federale regering voor het indijken van het coronavirus, zet de politiezone extra ploegen in om toezicht te houden op de naleving hiervan. De tijd van sensibiliseren ligt ondertussen achter ons. Om het coronavirus onder controle te houden, is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en zich aan de opgelegde maatregelen houdt. Dit is in het belang van elk van ons. Daarom geeft de politie ook effectief bekeuringen aan personen die de regels aan hun laars lappen. We hopen dat deze hardleerse burgers zo tot inzicht komen en zich alsnog aan de regels zullen houden.

Een 40-tal nieuwe overtredingen

De voorbije dagen schreven we veertigtal processen-verbaal uit in het kader van het coronavirus. De inbreuken die het vaakst voorkwamen waren niet-essentiële verplaatsingen en samenscholingen. We kunnen het niet genoeg herhalen: neem je verantwoordelijkheid, blijf in uw kot en help zo samen corona te bestrijden. Veiligheid is nu meer dan ooit een gedeelde zorg!

Vragen over corona?

Eénduidige info over wat exact wel en niet mag met betrekking tot de coronamaatregelen vind je op de website www.info-coronavirus.be. Je kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 14 689. Deze infolijn is op weekdagen bereikaar tussen 8 en 20 uur, tijdens de weekends tussen 10 en  20 uur. Voor een antwoord op vragen over het coronavirus die specifiek te maken hebben met je woonplaats, kijk je op de website van je stad of gemeente.