Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

30 mrt 20 Politie schrijft processen-verbaal voor overtredingen van coronamaatregelen

Sinds de maatregelen van de federale regering voor het indijken van het coronavirus, zet de politiezone extra ploegen in om toezicht te houden op de naleving hiervan. Deze zogenaamde coronaploegen gaan met de wagen, de fiets of met de moto op pad.

Na sensibiliseren komt verbaliseren

Na een periode van sensibiliseren heeft de politiezone de voorbije dagen ook enkele tientallen processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen van de opgelegde coronamaatregelen. De inbreuken die het vaakst voorkwamen waren samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen. Bovendien waren er ook enkele overtredingen waarbij teveel personen, die niet deel uitmaken van hetzelfde gezin, in één voertuig zaten. We kunnen het niet genoeg herhalen: neem je verantwoordelijkheid, blijf in uw kot en help zo samen corona te bestrijden. Veiligheid is nu meer dan ooit een gedeelde zorg!

Vragen over corona?

Eénduidige info over wat exact wel en niet mag met betrekking tot de coronamaatregelen vind je op de website www.info-coronavirus.be. Je kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 14 689. Deze infolijn is op weekdagen bereikaar tussen 8 en 20 uur, tijdens de weekends tussen 10 en  20 uur.