Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

31 jan 20 In januari elke dag een gratis inbraakpreventief advies gegeven

De preventiedienst van de politiezone heeft in januari 23 gratis inbraakpreventieve adviezen gegeven. Elke (werk)dag ging de coördinator of één van de vrijwilligers op stap om inwoners van Geel, Laakdal of Meerhout een gratis advies te verstrekken.

Een succesjaar in 2019

De vrijwillige diefstalpreventieadviseurs gaven in 2019 maar liefst 250 gratis adviezen over inbraakpreventie, waaronder zes aan handelszaken. Dit advies, gegeven bij een huisbezoek in de woning van de aanvrager, helpt om de woning beter te beveiligen tegen inbrekers. Aanpassingen variëren van eenvoudige of goedkope zaken tot iets meer ingrijpende maatregelen, zonder van je woning een bunker te maken.

Certificaat Inbraak Veilig

Wanneer je een inbraakpreventie-advies hebt aangevraagd en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontvang je het ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning een goede basisbeveiliging heeft zodat inbrekers meer tijd nodig zullen hebben om je huis binnen te dringen. Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun inbraakpoging stoppen. De bewoner ontvangt een attest dat tien jaar geldig blijft, een sticker en een plaatje dat aan de gevel kan bevestigd worden. Dit zet misschien ook jouw buren aan om hetzelfde te doen en het zal inbrekers ontmoedigen. Op de website www.certificaatinbraakveilig.be kan je alle informatie terugvinden.
In 2019 overhandigden de burgemeesters, samen met de korpschef en de verantwoordelijke preventie, 35 maal het  ‘Certificaat Inbraak Veilig’ aan inwoners van Geel, Laakdal of Meerhout.  

Er werd ook als primeur voor België, een ‘Certificaat Inbraak Veilig’ uitgereikt aan een handelszaak in Meerhout. Afgelopen week ontving ook de eerste handelszaak in Geel een dergelijk certificaat.

Advies aanvragen

Heb jij ook interesse in een gratis diefstalpreventief advies? Vraag dit aan via het e-formulier op de website en de preventie-coördinator neemt contact op om een afspraak te maken.