Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

16 sep 19 Aanhoudingen in onderzoek naar inbraken in zwembadlockers

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft twee mannen van 25 en 27 jaar aangehouden voor een reeks van inbraken in zwembadlockers.

Sinds 1 augustus 2019 werden diefstallen gepleegd in zwembaden in Antwerpen, Geel, Brasschaat, Herentals en Mechelen. Zwembadlockers werden opengebroken en de verdachten zochten naar autosleutels. Tien wagens zijn op die manier gestolen. Drie ervan zijn intussen teruggevonden. Door dezelfde modus operandi heeft het parket Antwerpen alle dossiers gebundeld en werd de onderzoeksrechter in Turnhout gevorderd om het onderzoek te leiden.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP), afdeling goederen, voert het onderzoek. Afgelopen vrijdagavond konden twee mannen in de regio Turnhout gearresteerd worden. Het gaat om een 25-jarige Serviër uit Hulshout en een 27-jarige Belg uit Antwerpen. De onderzoeksrechter heeft hen zaterdag aangehouden voor diefstal met braak, inklimming, valse sleutels, bendevorming en poging diefstal.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet. De twee verdachten verschijnen dinsdag 17/09 voor de raadkamer in Turnhout.