Bel 101 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 101
niet dringend 014 56 47 00

17 mei Drugscontrole in Sint Dimpna College Geel

Donderdag 16 mei hielden agenten van de zone een controle op drugsbezit in het Sint Dimpna College in Geel. De actie kwam tot stand door een goede samenwerking tussen de school en de politie. In totaal werden 106 leerlingen en leerkrachten gecontroleerd. Er werden geen drugs of verdovende middelen gevonden. Deze controle werd niet uitgevoerd omwille van een directe aanleiding, maar maakt deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.

Sint Dimpna Geel

In totaal werden 106 leerlingen en leerkrachten uit zes klassen gecontroleerd met behulp van drugshonden. Ook het klaslokaal, de schooltassen, jassen en de lockers werden gecontroleerd. Er werd bij niemand positief gereageerd op het bezit van drugs. De lessen konden probleemloos verder gezet worden.

Drugsbeleidsplan

Alle secundaire scholen van KOGEKA hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op school kunnen plaatsvinden. De actie in Sint Dimpna kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit concrete problemen.

Ondersteuning actie

De controles verliepen erg vlot en duurden van 9.30 tot 10.30 uur.
De zone zette 9 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drugshond van de Federale Politie.