Bel 112 voor dringende politiehulp | Politie nodig, niet dringend? Bel 014 56 47 00

dringend 112
niet dringend 014 56 47 00

29 apr 19 Politie blikt tevreden terug op de 27ste editie van Groezrock

De politiezone blikt tevreden terug op een kleinschalige editie van Groezrock. De organisatoren mochten na hun sabbatjaar zowat 13 000 liefhebbers ontvangen op hun punk- en hardcorefestival in het Kempense Meerhout.  Er deden zich geen verkeersproblemen voor en het festival zelf verliep erg rustig.

Diefstallen en drugs
Net zoals bij de voorbije edities zette de politie - in overleg met de organisatie en de interne security - extra personeel in om gauwdiefstallen te voorkomen en bij dit fenomeen kort op de bal te spelen. In vergelijking met de vorige editie waren er de helft minder diefstallen. In totaal werden er tijdens het hele festivalweekend zeventien meldingen van diefstallen geregistreerd. Het ging hoofdzakelijk om gauwdiefstallen in de Mainstage- en de Back 2 Basics-tent op vrijdagavond.

Bij acht festivalgangers werd er drugs aangetroffen. Bij zes personen ging het om cannabis. In de andere gevallen werd er speed en hasj aangetroffen.

Aanhoudingen
Door een samenwerking tussen de festivalorganisatoren, de security en de politie kon vrijdagavond een dertiger gevat worden. De man staat bij de politie gekend voor diefstallen op festivals. De persoon werd zaterdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding bevestigde.

Eén twintiger werd in de nacht van donderdag op vrijdag bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij moest de nacht doorbrengen in de cellen van het politiekantoor in Geel en krijgt een proces-verbaal in het kader van de GAS-wetgeving (gemeentelijke administratieve sanctie).

Verkeerscontrole
Zondagvoormiddag hield de politie een alcohol- en drugscontrole. 200 bestuurders werden gecontroleerd. Maar liefst elf bestuurders hadden te diep in het glas gekeken en krijgen een minnelijke schikking toegestuurd. Eén bestuurder was onder invloed van cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Verder werden er nog vier andere verkeersinbreuken beboet.

Gevonden voorwerpen
Na het festival werd een 30-tal gevonden voorwerpen door de organisatie aan de politie overhandigd. Identificeerbare voorwerpen (zoals portefeuilles met identiteitskaarten,…) werden reeds naar de politiezone van de eigenaar gestuurd.

De overige voorwerpen die staan op de website. Het zijn vooral sleutels, documenten, GSM’s/smartphones, horloges, …

Ben je iets verloren op Groezrock? Check dan de website.

Herken je iets? Mail ons dan op PZ.GLM.Onthaal@police.belgium.eu of bel op 014 56 47 00.